Menu
Ne gasiti aici:Dărmănești, Bacău
Telefon:0745 652 879
Email:fermadarmanesti@gmail.com

Retete sanatoase

Proaspete, preparate termic sau uscate, coacazele pot fi consumate ca atare pe post de gustare. Pot fi introduse in preparare culinare fierte sau pasate, in cocktailuri diverse, gemuri, jeleuri sau sosuri. Aceste fructe de padure sunt ingredientul multor retete sanatoase si apetisante.
 
1. Coacaze cu branza camembert
 
Ingrediente:
 
800 grame branza camembert
1 ou
2 linguri faina alba
2 lingura pesmet
200 g coacaze rosii
2 linguri zahar brun
 
Mod de preparare:
 
Taiati branza camembert in 5 triunghiuri egale si treceti-le prin amestecul obtinut din faina, ou si pesmet. Introduceti-le apoi la cuptor timp de 15 minute. Separat, adaugati intr-o oala coacazele, zaharul si putina apa si puneti totul la fiert 10 minute, pana lichidul isi pierde din volum. Asezati pe un platou sosul de coacaze in centru, inconjurat de triunghiurile de branza coapta.
 
2. Dulceata de coacaze negre
 
Ingrediente:
 
1 kg coacaze negre culese de pe ciorchine
500 grame zahar brun
6 linguri apa rece
 
Mod de preparare:
 
Introduceti coacazele intr-o oala, impreuna cu cele 6 linguri de apa. Asteptati pana dau in clocot, apoi adaugati zaharul. In 10-15 minute, veti obtine o dulceata densa (coacazele contin natural pectina, astfel ca nu este nevoie de un agent de ingrosare special).
 
3. Salata de mazare, morcovi si coacaze
 
Ingrediente:
 
30 g de mazare la conserva bine scursa
260 g morcovi rasi
1 cana mare de coacaze rosii sau negre
patrunjel taiat fin
coriandru proaspat taiat fin
2 linguri ulei de masline
1 lingura suc de portocale
1 lingura zeama de lamaie
1 jumatate de lingurita de piper rosu
sare si piper negru dupa gust
 
Mod de preparare:
 
Amestecati bine mazarea, morcovii si coacazele intr-un bol de mari dimensiuni. Intr-un alt castron, amestecati patrunjelul, coriandrul, uleiul de masline, sucul de portocale, zeama de lamaie, piperul rosu, sarea si piperul negru. Introduceti amestecul cu coacaze in bolul cu dressingul preparat si combinati toate ingredientele cu o spatula. Lasati salata la frigider cel putin o ora, intr-un recipient inchis, inainte de servire.
 
sursa: sfatulmedicului.ro